Hola

El meu nom és Ludovica Rossi, arquitecta per la Università degli Studi di Roma 3, arribo a Barcelona l'any 2008 on realitzo el Màster Tecnologia a l'Arquitectura a l'ETSAB UPC. Aquesta experiència és la meva primera trobada amb l'arquitectura catalana. Comprenc la construcció modernista i la forma de viure l'espai. L'any 2016 em mut a Salou, a la província de Tarragona, i des de gener 2017 obro el meu despatx professional de forma independent, amb il·lusió i passió per aquesta feina. En novembre 2019 sóc Doctora per l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona - UPC al Programa de Doctorat de Tecnologia de l'Arquitectura, de l'Edificació i de l'Urbanisme.

 

Des que visc a catalunya meus treballs com a arquitecta (col·legiada CoAC des de 2011) s'han desenvolupat entre d'altres a: obres de reforma i rehabilitació d'habitatges i / o oficines per a clients inversors i privats, obres de rehabilitació de façanes i reforços estructurals en edificis existents per a comunitats de propietaris; informes i / o peritejes judicials per a clients privats i públics i diferents documetació tècnica per a clients privats (certificats, cèdules d'habitabilitat, Inspecció tècnica d'edificis, certificats energètics, etc.). Entre els anys 2005 i 2008 he viscut a Mendoza (Argentina) on he treballat al despatx d'arquitectura italoargentí WorkSystem.

En paral·lel a l'activitat professional he col·laborat en projectes de recerca acadèmica. Entre els anys 2010 i 2012 he estat professor assistent en els cursos on-line d'Arquitectura Sostenible UNAUS (University Network for Architectural and Urban Sustainability). En els anys 2009-2010 he col·laborat amb el grup de recerca LOW3 per a la construcció d'un habitatge autosuficient desenvolupada per al Solar Decathlon Europe 2010, Madrid (director de projecte de projecte: Torsten Masseck i Mònica Klein) que ha guanyat del primer premi en la categoria de Disseny Arquitectònic. L'any 2015 he col·laborat amb l'Institut d'Estudi Catalans en el projecte d'investigació estadistica "Millora de les condiciones d'habitabilitat i Reducció de la demanda energètica en Els Grans Conjunts Residencials de l'àrea metropolitana de Barcelona". Aquestes col·laboracions m'han permès concer altres professionals de el sector amb els quals intercanviar coneixements.

En la meva experiència professional he desenvolupat també treballs experimentals i efímers. A la meva arribada a Barcelona també he col·laborat amb l'ONG Arquitectes Sense Fronteres entre els anys 2009 i 2012 per a la realització de Stand i instal·lacions efímeres. L'any 2011 sóc cofundadora, amb altres col·legues italians i espanyols, de el grup Equalogical Lab. Les bases d'aquests treballs es derarrollan en els anys 2006 i 2009 a Llatinoamèrica treball en l'organització i realització de workshop experimentals d'auto-onctrucción en contextos marginals. Entre els anys 2006 i 2009 he participat, des de la Càtedra d'Habitatge Social de la Facultat d'Arquitectura de la Universitat de Mendoza (Argentina), en l'organització i realització de workshops experimentals d'autoconstrucció, realitzats en zones desfavorides de les ciutats de Mendoza, Buenos Aires i Assumpció. Els workshop han estat realitzats en coordinació amb la Facultat d'Arquitectura de la Universitat RomaTRE i segons l'edició amb la Universitat Catòlica de Paraguai i la Universitat de Buenos Aires (UBA).

 

La meva primera obra ha estat als 8 anys quan he construït sota la guia del meu pare una cabana indiana a bambú en una platja de Grècia (durant les vacances d'estiu). L'arquitectura m'apassiona. Vull treballar cada projecte de forma personal i propera, amb la voluntat de trobar les solucions més adequades a les necessitats de l'clients. Els meus treballs abasten des de reformes i rehabilitacions d'habitatges i oficines, assessoraments, documentació tècnica, fins a projectes de caràcter més experimentals i efímer.

Descarga
Curriculum Vitae 2018
CV 2018 LuRossi.pdf
Documento Adobe Acrobat 179.1 KB
ludovica rossi, arquitectura, design, salou, caos, terni, festival, casa en el árbol, construcción, obra, tensegrity, madera, estructura

Participant en la construcció de la casa sobre l'arbre Cloudster per al Ternifestival, 2016

Obrint per primera vegada el meu local de C / de l'Església 3 a Salou.

Treballant on-line amb els meus col·legues de Equalogical Lab.